luni, 9 iulie 2007

Cauza mortii naturale

„Fiecare om si animal decedat pe cale naturala,mor din cauza hranei sarace,adica din cauza deficientei substantelor nutritive.”
Potentialul genetic al longevitatii vietii este de 120-140 ani.In momentul de fata numai cinci natii din lume au atins aceasta viata,acestia traind in Orient,in Tibet si in China de sus.
In emisfera de sud indienii sunt recunoscuti prin longevitatea lor.
In noiembrie 1993 in Arizona s-a efectuat un experiment foarte interesant.Trei cupluri au petrecut trei ani in izolare,unde s-au hranit cu alimente si hrana sanatoasa,inspirau aer curat si beau apa curata,fara impuritati.La sfirsitul experimentului,ei au fost examinati de medicii de la Universitatea din Los Angeles.Toate analizele au fost introduse in compiuterul universitatii si rezultatele au fost uimitoare : daca acesti oameni ar continua sa traiasca in acest regim,atunci ei ar traii pina la virsta de 165 de ani.Deci toate acestea demonstreaza ca este posibil sa traiesti 120-140 de ani.
Sunt trei lucruri esentiale care trebuie urmarite pentru marirea longevitatii:
1.Sa ne ferim de accidente
2.Sa facem numai lucruri care ne fac bine
3.Sa ne hranim sanatos si echilibrat.
Pentru ca organismul nostru sa functioneze la parametrii normali ii trebuie 90 de elemente nutritive:
-60 minerale
-16 vitamine
-12 aminoacizi de baza si proteine
-3 acizi grasi
Deci in total 90 de elemente nutritive in dieta zilnica. In caz contrar in organism vor apare bolile cauzate de insuficienta acestora.
Un mare medic si cercetator din SUA,numit Dr.Yolok spunea :’daca nu investesti in tine insuti minerale si vitamine de care organismul are nevoie,atunci vei investi in bunastarea medicilor si a companiilor producatoare de medicamente”.
65% din boli sunt de nutritie.Lipsa elementelor nutritive din organism produc o serie de boli cum ar fi:
-lipsa de calciu duce la aparitia a 147 de boli.printre acestea se numara: pietre la rinichi (cind calciul este deficitar organismul il preia din propriile oase favorizind aparitia pietrelor la rinichi).
-insuficienta de cupru duce la anevrism,chelie timpurie,ridarea pielii,dilatarea varicoasa a venelor,etc.
-deficitul de seleniu duce la cardiomiopatii,pete roz pe miini.
-deficitul de crom si vanadiu duce la diabet.
-deficitul de plumb duce la slabirea timpanului urechii.
-deficitul de bor,la femei duce la osteoporaoza,Borul ajuta la mentinerea in oase a calciului utilizat,ajuta la secretia estrogenilor la femei si la prelucrarea testosteronului la barbati.Lipsa testosteronului duce la impotenta timpurie.
-deficitul de zinc duce la pierderea gustului si mirosului.
Spuneam ca organismului ii trebuie 90 de elemente nutritive pentru a functiona la parametrii normali : 60 de minerale,16 vitamine,12 aminoacizi si 3 acizi grasi.Se stie ca plantele au capacitatea de a produce o mare parte din aceste elemente cu exceptia mineralelor pe care nu au de unde sa le ia.Solul este foarte saracit in minerale si ele nu pot sintetiza aceste minerale.
Deci este foarte important ca organismului sa-i aducem din afara aportul de minerale.Avem la dispozitie o serie de suplimente alimentare naturale de acest tip.Cel mai important mineral este calciu.Deficitul de calciu cum am mai spus duce la 147 de boli diferite cum ar fi:
-osteoporoza
-paradontoza
-2--
-inflamarea gingingiilor
-osteoporoza periferiei articulatiilor osoase duce la artrita,osteoartrita,lumbago,reumatism
-hipertensiune arteriala
-convulsii si spasme
-sindrom premestrual
-dureri ale coloanei vertebrale-de fapt durerea pe coloana este osteoporoza vertebrelor,neavind nici o importanta daca are vreo problema cu discurilecoloanei.Daca discul nu are pe ce sa se tina,vertebra se micsoreaza,distrugindu-se,mai ales cind organismul are deficit si de cupru.
Diabetul poate fi preintimpinat si tratat cu ajutorul cromului si vanadiului.Numai vanadiul poate sa inlocuiasca insulina la bolnavii in virsta.
Ce bine ar fi daca oamenii ar fi constiienti de lipsa acestor minerale pentru a le suplimenta.
Baza nu sunt alimentele ci suplimentele naturale superconcentrate.
A T E N T I E
Pe piata se comercializeaza trei tipuri de minerale pe care trebuie sa le cunoasteti.
-1.Minerale metalice -din farmacii-cu asimilare de 8-12%.Cind se ajunge la o virsta de peste 40 de ani ,asimilarea este de 3-8 %.
Este foarte rau daca primiti ceva de genul calciu lactic pastile,gluconolactat de calciu si magneziu,calciu gluconic etc.La 1000mg de acest tip de calciu doar 250 mg este calciu metalic iar 750mg este lactoza si zahar lactic.Avind in vedere absorbtia acestui tip de calciu in medie de 10%,inseamna ca organismul din cei 1000 mg primeste doar 25%.Ginditi-va cite pastile de calciu lactic ar trebuii sa luati pentru a asigura necesarul de calciu intr-o zi? 90 de pastile trebuiesc pentru necesarul zilnic de calciu iar restul ce ramine sunt reziduri de lactoza si zahar lactic care se transforma in saruri care se depun la rinichi,incheieturi,vertebre,etc...
-2.minerale chelatizate-minerale metalice chelatizate (legate) cu aminoacizi,proteine sau enzime,care inglobeaza atomul metalic.Acest tip de minerale chelatizate au o putere de absorbtie ,de pina la 40%,deci mai bune decit primele dar,60% din acestea se transforma si ele in reziduri ,depunindu-se in organism sub forma de oxalati,fosfati,urati,etc..
-3.MINERALE COLOIDALE-sunt mineralele cu cea mai mare putere de absorbtie 98-100%.
Sunt minerale incarcate energetic,de natura ionica.Ele au cea mai mare absorbtie si absorbtia este cea mai importanta.
Mineralele coloidale se absorb de 2,5 ori mai mult decit cele chelatizate si de 10 ori decit cele metalice.Deci atentie la ce consumati .
Pentru a fi sanatosi aduceti organismului dv.aportul de elemente nutritive cele mai bune.
Atentie la hrana-ea ascunde substante ucigatoare.
Aditivi interzisi in Uniunea Europeana abunda in alimentele de pe piata.Cancere,boli cardio-vasculare,indigestie,voma,colici,pe scurt aditivi alimentari scapati de sub control.Producatorii de alimente isi ingroasa profiturile cu pretul sanatatii noastre.Nu avem nici o posibilitate de a determina cantitatea si calitatea acestor aditivi din alimente.In aceste conditii,normativele Ministerului Sanatatii ramin simple insemnari pe hirtie.Depinde numai de noi ce consumam,cit consumam,de unde consumam,Exista solutii pentru toate.
Va doresc sanatate,LUMINA SI INTELEPCIUNE.

Popescu Ana-bioenergoterapeut-Craiova tel:0722259557
e-mail anahatabio@yahoo.com.
0351-416234

3 comentarii:

roxana spunea...

foarte bune sfaturile date de dumneavoastra pentru ca majoritatea oamenilor nu dau atentie alimentatiei mancand ce apuca si mai rau pe unde apuca....v-am bagat in lista de messenger si sper sa-mi dati accept...v-am lasat si un mesaj....id-ul este ana_bio, nu?astept raspuns daca puteti...multumesc!

roxana spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...

Ar trebui să puneţi întreg textul între ghilimele, nu doar titlul. Ştiţi la ce mă refer, nu ?!